American Horse - 1898

American Horse - 1898
Model: American Horse - 1898
Beschikbaarheid: 1000
Prijs: 1,00€

Beschikbare opties:


* Formaat:


Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Reproductie van een foto van de Oglala Lakota Sioux leider American Horse, in 1898 gemaakt.

American Horse de Jongere werd in 1840 in de Black Hills van het huidige South Dakota geboren. Hij was een van de leiders in de strijd tegen de blanke indringers in het Indiaanse gebied, en vergaarde veel roem in de z.g. Red Cloud's War, van 1866-'68. Na het einde van die oorlog met het Verdrag van Fort Laramy legde hij eerst de wapens neer, maar in de Red Cloud War weerde hij zich weer. Na de dood van de oorspronkelijke drager van de naam American Horse waar hij niet verwant mee was nam hij diens nam aan.

American Horse geloofde in de samenwerking met de blanken, en was een voorstander van een Westerse scholing voor de kinderen.

Hij was een van de eerste Lakota's die zich bij Buffalo Buill's Wild West Show aansloten, en reisde daarmee de wereld rond.

Hij overleed op 16 december 1908 in het Pine Ridge Reservaat, in South Dakota, waar zijn naam nog steeds in ere gehouden word.

Deze histiorische maar jammer genoeg niet uitzonderlijk scherpe foto wordt professioneel geprint of speciaal hiervoor geselecteerd papier.

Wij bieden deze fraaie print aan negen uitvoeringen.

Powered By OpenCart
Kaarten & Prenten © 2023