He Sapa - poster - Cheyenne Randall

He Sapa - poster - Cheyenne Randall
Model: He Sapa - poster - Cheyenne Randall
Beschikbaarheid: 1000
Prijs: 1,00€

Beschikbare opties:


* Formaat:
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Tegen het einde van de 19e eeuw hadden de blanken de strijd tegen de Indianen gewonnen. De Indianen kregen reservaten toegewezen, met verzekering dat de Amerikaanse regering voor hen zou zorgen. Voeding, onderwijs en gezondheidszorg werden met name in de verdragen genoemd.

Jammer genoeg is er geen enkel verdrag waar de Amerikaanse regering zich aan gehouden heeft. Ook na de verdragen werd er land afgenomen, zelfs in de reservaten, en tot op de dag van heden leven de Indianen in schrijnende armoe.

Deze poster, die wij met toestemming van de uitgever aanbieden, herinnert aan het feit dat de Black Hills ("He Sapa" in Lakota), die voor de Sioux een grote spirituele betekenis hebben, oorspronkelijk aan hen toegewezen werden, maar dat de grens opnieuw bepaald werd toen er goud gevonden werd. De regering biedt nu een schadevergoeding aan, maar de Sioux willen geen geld maar hun eigen heilige grond terug. 

Deze poster is ontworpen door Cheyenne Randall en toont de Lakota Louie Brings Plenty bij de "Stronghold," de laatste plaats waar de Indianen zich tegen het Amerikaanse leger konden verdedigen, in de Badlands.

Professioneel geprint of speciaal hiervoor geselecteerd papier.

Wij bieden deze fraaie print aan in elf uitvoeringen.

Powered By OpenCart
Kaarten & Prenten © 2021